Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Študij

Študij

fakulteta-portreti-foto-natasa-muller-51splet-256x290

“Na Fakulteti za logistiko, ki je edina specializirana fakulteta za izobraževanje in raziskovanje logistike v Sloveniji, trenutno študira 344 študentk in študentov na vseh 3. bolonjskih stopnjah. Izvajamo namreč mednarodno akreditirane študijske programe: dva študijska programa 1. stopnje: visokošolski strokovni program Gospodarska in tehniška logistika ter univerzitetni program Logistika sistemov. Dalje lahko študirate magistrsko 2. in doktorsko 3. stopnjo programa Logistika sistemov.

Naj poudarim, da so vsi naši študijski programi dobro zastavljeni, usmerjeni v pridobitev novih znanj in znanstev. Učni načrti, predmetniki ne bodo nikoli dokončni. Zavedamo se namreč, da je razvoj logistike prehiter, da bi lahko predavali o zastarelih tehnologijah. Zato s svojim raziskovanjem prispevamo v razvoj svetovne zakladnice znanja, prepoznamo in prisluhnemo potrebam okolja in tako prilagajamo tudi naše študijske vsebine.

Pri nas izobraževalni proces poteka kot mešanica klasičnega in e-izobraževanje. Se pravi, da boste imeli predavanja in vaje v živo s pedagogi, del pa jih boste opravili kjerkoli preko spleta.

Zaposleni na fakulteti smo strokovnjaki svojega področja, med zaposlenimi so tudi najboljši študenti svojih generacij naše fakultete in vsi skupaj se trudimo, da podajanje znanja ni enoznačno. Spodbujamo namreč kritično razmišljanje in moč argumenta. Priložnosti za sodelovanje je veliko. Profesorji s študenti tesno sodelujemo tudi na projektih. Odlične seminarske, projekte, članke študentov ne spregledamo, temveč jim omogočimo predstavitev na raznih konferencah ali pa jim omogočimo sodelovanje na študentskih simpozijih.

Odlično se povezujemo tudi s primerljivimi tujimi inštitucijami. Mednarodne mreže segajo do Singapurja, Krasnoyarska (Rusije), Francije, Nemčije, Madžarske, Srbije itd. Le tako lahko namreč ocenjujemo našo odličnost v primerjavi s sorodnimi inštitucijami. Naši študenti se zavedajo pomena mednarodnih izkušenj, zato se v okviru programa ERASMUS + odločajo, da preživijo semester ali celo leto v tujini.

Pohvalimo se lahko tudi z dobro organiziranim kariernim centrom tako pri nas kot na UM, ki svetuje študentom ob vstopu na trg dela, organizira delavnice, ekskurzije, oglede podjetij…

Še posebej pa smo ponosni na tutorski sistem. Tutorji študenti namreč sistematično vodijo študente skozi študij, pri čemer se ne osredotočajo strogo na njihov akademski razvoj ali težave pri študiju, temveč tudi na njihov osebni razvoj. Organizirajo veliko obštudijskih dogodkov, da boste lahko po zaključku študija povedali, da ste bili pravi študent in da bodo ti spomini ostali z vami.”

Prodekanica za izobraževalno dejavnost
Prof. dr. Maja Fošner