Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

O fakulteti

O fakulteti

dekan bojan rosi

“Zgodovina sleherne visokošolske ustanove veliko pove o družbenih razmerah in ravneh razvoja, ki so označevale njen nastanek, njeno uveljavljanje, njene zastoje in njene uspehe.

Zahvaljujoč drznosti Univerze v Mariboru, Mestne občine Celje in občine Krško ter nekaterih posameznikov, ki so prepoznali globalne trende, pomen in vlogo logistike, je nastala Fakulteta za logistiko.

Vesel sem, da imam čast voditi uspešno ter v Sloveniji in tujini prepoznano fakulteto.  V ponos nam je, da smo v času svojega delovanja dokazali odličnost naših izobraževalnih programov. Imamo mednarodno akreditirane programe in kurikulum, ki odraža novodobna znanja logistike.

In kar je najpomembneje, v tem času smo s sodelavci fakultete pomembno obogatili svetovno zakladnico znanja na področju logistike. V svojih raziskavah imamo vedno v mislih aplikativnost naših strokovnih in znanstvenih raziskav, saj smo le tako koristni gospodarstvu pri razreševanju izzivov. Brez vzpostavljenih tesnih stikov z gospodarskimi sistemi, vojsko in javno upravo Republike Slovenije nam ne bi uspelo vzpostaviti logistike kot znanstvene discipline kot tudi ne zavedanja, da uspešno upravljanje in vodenje logistike prinaša konkurenčne prednosti.

Brez odlične ekipe, ki jo sestavljamo pedagoški in nepedagoški sodelavci fakultete, naši rezultati ne bi bili mogoči.

Naj svoj nagovor zaključim z zagotovilom, da bo Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru še naprej uspešno odgovarjala na izzive logistične dejavnosti in skrbela, da bodo naši diplomanti ob koncu študija kompetentni in celoviti logistiki – opremljeni z logističnim znanjem, družbeno odgovorni, radovedni in ustvarjalni.”

Dekan Fakultete za logistiko
Prof. dr. Bojan Rosi