Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

CEEPUS

Mobilnost zaposlenih

Prijava je obvezna v kategoriji Teacher. Minimalno trajanje mobilnost v kategoriji Teacher je 5 delovnih dni. Izjema je skupna mobilnost z namenom udeležbe na ekskurziji, poletni ali zimski šoli, z minimalnim trajanjem 3 dni. Omejitve glede maksimalnega trajanja mobilnosti ni.

Obveza učitelja na mobilnosti je izvedba najmanj 6 predavateljskih ali mentorskih ur (lahko kombinirano) za vsakih 5 delovnih dni trajanja mobilnost. Primer: za mobilnost, ki traja 30 dni je potrebno izvesti 24 predavateljskih in/ali mentorskih ur.

Štipendijo dodeljuje država gostiteljica, znesek je odvisen od povprečnih stroškov življenja v posamezni državi. Štipendija običajno vključuje: brezplačno namestitev, brezplačno zdravstveno varstvo ter določen znesek štipendije. Več informacij dobite s klikom na zastavico posamezne države na spletnem portalu www.ceepus.info.

Potni stroški za profesorje niso financirani iz CEEPUS sredstev.

Pred prijavo je obvezno, da kontaktirate CEEPUS koordinatorja posamezne mreže na FL UM in izrazite svoj interes glede mobilnosti.

Za mobilnosti v okviru mrež je postopek popolnoma elektronski. Ne potrebujete nobenih dokumentov! Potrebno je, da se registrirate na spletnem portalu www.ceepus.info in sledite navodilom.

Za Freemover mobilnosti potrebujete potrjen plan pedagoških aktivnosti (Teacher letter) s strani inštitucije gostiteljice. Obrazec dobite pri prijavi na spletni portal www.ceepus.info.

#TASA