Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Študiraj tam, kjer imaš največje možnosti za zaposlitev.

IMG_0903_PURG

dekanica
prof. dr. Maja Fošner

Spoštovane bodoče študentke in študenti,

v teh turbolentnih časih je težko napovedovati kakšna bo prihodnost. A nekaj je jasno – logistika se je izkazala za neprecenjivo “partnerico” v poganjanju svetovnega gospodarstva.

Vem, da odločitev za izbiro študijske smeri ni enostavna, vendar je pomembno, da si izberete tisti študij, ki vam bo omogočal samouresničevanje, osebno rast in dobre zaposlitvene možnosti.

Logistika in upravljanje oskrbovalnih verig ponujata izjemne zaposlitvene možnosti. Zaradi prepleta tehniško-tehnoloških in družboslovnih znanj lahko delujeta v raznolikih delovnih okoljih. Nabor delovnih mest, ki so primerna za naše diplomante je zelo velik: od organizatorjev transporta, vodij planiranja, skrbnikov ključnih strank, vodij nabave, koordinatorjev v logistiki, managerjev oskrbovalnih verig, vodij skladišč do vodij distribucije, managerjev oskrbovalnih verig in podobno.

In kar je najpomembneje! Zagotavljam vam, da boste v času študija pridobili vsa potrebna znanja in kompetence, za uspešen vstop na trg dela.
Naši, mednarodno akreditirani študijski programi, z interaktivnim sodobnim načinom študija, omogočajo prav to.

Vabim vas, da se nam pridružite na razburljivi poti raziskovanja logistike.

dekanica
prof. dr. Maja Fošner

IZJEMNA ZAPOSLITEV DIPLOMANTOV NI PRETIRAVANJE

Podatki o zaposljivosti diplomantov so izjemno spodbudni. Po uradnih informacijah Zavoda za zaposlovanje je glede na doseženo izobrazbo, ki jo lahko pridobite na naši fakulteti, trenutno kar 97,8 % diplomantov zaposlenih. Odstotek brezposelnih je res izredno nizek. K temu zagotovo pripomore tudi dejstvo, da s strani podjetij ves čas pridobivamo povpraševanja po naših diplomantih, ki jih seveda tudi ustrezno posredujemo tako študentom kot tudi diplomantom.

In ne samo to – tudi plače so izjemne. 

barometer1

KAJ ODLIKUJE SODOBNEGA LOGISTA 21. STOLETJA?

Logistika zajema širok spekter dejavnosti, zato od zaposlenih zahteva veliko fleksibilnosti, usmerjenost na hitro reševanje problemov, sposobnost usklajevanje delovnih procesov in uporabe sodobnih tehnologij in informacijskih sistemov v logistiki in oskrbovalnih verigah, sposobnost napovedovanja trendov in analiziranja velikih podatkovnih baz. V logistiki je, zaradi vpetosti v različna okolja, nujno poslovanje oblikovati družbeno odgovorno in trajnostno usmerjeno. Ker je kot storitveno naravnana dejavnost poleg vsega naštetega neločljivo povezana s sodelovanjem in ljudmi, je pomembna tudi dobra strateška usmerjenost, dobra komunikacija in vodstvene spretnosti.

Če na kratko povzamemo, gre torej za preplet managerskih znanj, znanj s področja tehnike in tehnologije, kjer je potrebno še posebej izpostavit področja pametnih skupnosti, avtonomnih vozil, dronov, avtomatizacije in robotizacije skladiščnih sistemov in proizvodnje ter znanj s področja optimizacije: torej analize, simulacije, optimizacije in implementacije v praksi.

IZJEMNE KARIERE NAŠIH DIPLOMANTOV SO NAJBOLJŠI DOKAZ

Veseli dejstvo, da so naši diplomanti cenjeni na trgu dela. Podjetja se redno obračajo na nas, ko iščejo nove zaposlene.

Predvsem pa smo ponosni, ko nam diplomanti na srečanjih Alumni kluba povedo, da je njihov uspeh tudi posledica dejstva, da so bili študenti Fakultete za logistiko.

Preberite samo nekaj od njih.

1
linda
tilen
nevena_fb
marcel