Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Izberi LOGI(STI)KO!

dekanica Maja Fošner

red. prof. dr. Maja Fošner
Dekanica

Spoštovane bodoče študentke in študenti,

zavedam se, da ni enostavno sprejeti odločitve za izbiro študijske smeri. Pomembno je, da je ta sprejeta skrbno in da izberete tisto smer študija, ki vam bo omogočala samouresničevanje, osebno rast in dobre zaposlitvene možnosti.

Logistika se je v zadnjem obdobju izkazala za neprecenljivo partnerico v poganjanju svetovnega gospodarstva. Tako logistika kot upravljanje oskrbovalnih verig ponujata izjemne zaposlitvene možnosti. Pričakujemo, da bo nadaljnji tehnološki razvoj še bolj krojil to, tako pomembno panogo.

In če danes razmišljamo o poklicih prihodnosti, bo nabor delovnih mest za področje logistike izjemno širok. Nikakor ne bo šlo brez znanj avtomatizacije, umetne inteligence in robotizacije, digitalizacija pa bo področje pomembno spremenila ter nadgradila. Zagotovo bo prehod v pametno družbo in razvoj pametnih mest zahteval visoko kvalificirane logiste in vse to boste s študijem pri nas tudi postali.

In kar je najpomembneje! Zagotavljam vam, da boste v času študija pridobili vsa potrebna znanja in kompetence za uspešen vstop na trg dela, tako v Sloveniji kot tudi v mednarodnem okolju.

Naši mednarodno akreditirani študijski programi in naš interaktivni ter sodobni, atraktivni, trendovski način študija, vam poleg odlične študentske izkušnje, omogoča tudi izjemno prihodnost. V mednarodnem okolju smo izjemno priznani in vaše diplome ob koncu študija bodo dodale to dodano vrednost na vaši karierni poti. Študij na Fakulteti za logistiko je resnično izjemna priložnost za vas.

Vabim vas, da se nam pridružite na razburljivi poti raziskovanja logistike in se veselimo vašega prihoda.

IZJEMNA ZAPOSLJIVOST DIPLOMANTOV

Podatki o zaposljivosti diplomantov so izjemno spodbudni. Po uradnih informacijah Zavoda RS za zaposlovanje je glede na doseženo izobrazbo, ki jo lahko pridobite na naši fakulteti, trenutno kar 98,7 % diplomantov zaposlenih.

Če pretvorimo v številke:

od ustanovitve fakultete do 31. decembra 2023 je na fakulteti diplomiralo 1848 diplomantov vseh stopenj in na zadnji dan lanskega leta jih je le 24 iskalo službo.

Odstotek brezposelnih je res izredno nizek. K temu zagotovo pripomore tudi dejstvo, da s strani podjetij ves čas pridobivamo povpraševanja po naših diplomantih, ki jih seveda tudi ustrezno posredujemo tako študentom kot tudi diplomantom.

graf

Kaj pa plače logistov?

Po podatkih objavljenih na portalu transport&logistika v časniku Finance, so te krepko nad slovenskim povprečjem.

Povprečne plače v Kontroli zračnega prometa so lani presegle 6.500 €, s tem se uvršča na prvo mesto med državnimi podjetji z najvišjimi plačami. Na lestvici vseh podjetij z najboljšimi plačami pa je na 13. mestu. Na vrhu te lestvice so SAPMicrosoft in Pfizer ter drugi trgovci z zdravili, informacijsko opremo ali finančnimi produkti.

IZJEMNE KARIERE NAŠIH DIPLOMANTOV SO NAJBOLJŠI DOKAZ

Veseli dejstvo, da so naši diplomanti cenjeni na trgu dela. Podjetja se redno obračajo na nas, ko iščejo nove zaposlene.

Predvsem pa smo ponosni, ko nam diplomanti na srečanjih Alumni kluba povedo, da je njihov uspeh tudi posledica dejstva, da so bili študenti Fakultete za logistiko.

Preberite samo nekaj od njih.

Linda Luršak
Tilen Lavrič
Nevena Knježevič
Marcel Lejko

Zakaj izbrati Fakulteto za logistiko?

Ker si prizadevamo zagotoviti najboljše izobraževalne izkušnje in pripraviti študente na uspešno karierno pot v dinamičnem svetu logistike.

Študijske programe izvajamo na inovativen način, ki združuje najboljše iz obeh svetov – tradicionalnega učenja v predavalnicah in sodobnega spletnega okolja. Ta hibridni način omogoča našim študentom, da so v koraku z najnovejšimi pedagoškimi praksami in tehnologijami, hkrati pa ohranjamo interaktivnost in neposreden stik z učitelji ter sošolci. Inovativnost v izobraževanju je združena s strokovnostjo naših predavateljev in predmetnikom, ki omogoča široko paleto pridobljenih znanj ter kompetenc.

Naša bogata izobraževalna in znanstveno-raziskovalna tradicija, sodobne učne metode in tesno sodelovanje z industrijo vam zagotavljajo neprecenljivo izkušnjo, ki vas bo pripravila na logistične izzive.

Zakaj študij logistike?

Ker vam odpira priložnost, da postanete del prihodnosti globalnega gospodarstva.

Logistika je steber gospodarstva in mednarodne trgovine.  In kar je najpomembenje odpira vrata raznolikim karieram. Študij zaradi svoje interdsiciplinarnosti združuje znanja tehnologij, managementa, ekonomije, informacijskih sistemov itd., s tem pa tudi širok spekter znanj in veščin.

Zavedati se je potrebno, da je logistična industrija v nenehnem razvoju. Povpraševanje po logističnih storitvah narašča, s tem pa tudi potreba po izobraženih strokovnjakih, ki lahko privedejo do inovacij in izboljšav.

In kar je najpomembneje! Zaradi pomembnosti vloge logističnih strokovnjakov, so plače pogosto nadpovprečne, podjetja pa ponujajo še druge ugodnosti za pritegnitev in zadržanje talentov.

Kateri študijski program izbrati?

Univerzitetni študijski program je kot nalašč za tiste, ki so željni inovacij, kreativnosti in vodstvenih izzivov v hitro spreminjajočem se svetu logistike. Ali sanjate o vlogi direktorja logistike, strokovnjaka za digitalizacijo ali vodji nabave? Pri nas se boste naučili vse, kar morate vedeti – od vzpostavitve distribucijskih omrežij do trajnostnega delovanja in vpeljave krožnih oskrbovalnih verig.

Zakaj izbrati nas?

 1. Napredna znanja: Ne usmerjamo se le na današnje izzive, ampak vas pripravimo tudi na izzive prihodnosti. Pridobite interdisciplinarna znanja s področja managementa.
 2. Mednarodna izkušnja: Sodelujemo s strokovnjaki in partnerji iz tujine, kar vam odpira vrata globalnemu trgu.
 3. Praktično delo: V 3. letniku se potopite v projekte in laboratorijske vaje, kjer rešujete realne logistične izzive.
 4. Stik z industrijo: Naši profesorji tesno sodelujejo z gospodarstvom, omogočajo pa vam tudi stik z delodajalci že v času študija.
 5. Certifikati: Omogočamo vam pridobitev certifikatov, ki povečajo vašo tržno vrednost.

Visokošolski strokovni program je namenjen vsem, ki želijo postati mojstri logistike, od strokovnjakov za skladiščenje do organizatorjev proizvodnje. V kolikor se vidite kot specialist za načrtovanje prevozov ali želite biti v samem srcu špedicije, je to pravi program za vas.

Zakaj se odločiti za nas?

 1. Poglobljena znanja: Pridobili boste praktična znanja o optimizaciji dostavnih poti, izboru vozil, skladiščnih tehnologijah, kot so “pick to voice” in “pick to light”, in uporabi sodobnih sistemov kot je SAP.
 2. Strokovnjaki iz prakse: Večina naših predmetov je obogatena z gostujočimi predavatelji iz gospodarstva, ki vam bodo predstavili realno uporabo teorije.
 3. Praktično usposabljanje: V tretjem letniku vas čaka delo pri delodajalcu, ki ne le služi kot podlaga za vašo diplomo, ampak pogosto tudi kot odskočna deska za zaposlitev.
 4. Napredne učilnice: Veliko vaj poteka v sodobnih laboratorijih in računalniških učilnicah, kjer se boste srečali z najnovejšo tehnologijo.
 5. Stik z industrijo: Naši profesorji se neprestano povezujejo z industrijo in vam zagotavljajo stik z delodajalci že med študijem.
 6. Certifikati: Imate možnost pridobiti certifikate, ki vam bodo dali prednost pri iskanju zaposlitve.

Pridružite se nam in postavite temelje za uspešno kariero v logistiki!