Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

“Vodik – pogonsko gorivo prihodnosti in motor energetske transformacije”

V svetu, kjer tehnološki napredek narekuje smer razvoja, je razumevanje in spremljanje napredka v vodikovih tehnologijah ključnega pomena. Program H2Student stoji v ospredju tega gibanja, usmerjenega v prihodnost.

Vodik predstavlja enega izmed najobetavnejših elementov v prihodnosti trajnostnih energetskih rešitev. Njegova uporaba seže od transporta do shranjevanja energije in industrijskih procesov. V tem kontekstu igrajo raziskave in razvoj ključno vlogo pri preoblikovanju teoretičnega potenciala vodika v praktične, ekonomične in okolju prijazne aplikacije.

Nosilec licence Ecubes in Fakulteta za logistiko kot izvajalka izobraževanja skupaj tvorita močno partnerstvo, ki omogoča, da program H2Student ne le sledi, ampak tudi aktivno oblikuje trende na področju vodikovih tehnologij. S kombinacijo strokovnega vodenja izr. prof. dr. Matjaža Kneza in doc. dr. Uroša Kramarja, program zagotavlja izobraževanje na najvišjem nivoju in prispeva k razvoju tehnologij, ki bodo krojile prihodnost zelene prihodnosti in energetske transformacije.

Kakšna bo, pa si lahko prebereta v prispevku.