Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Doktorski študenti v okviru CEEPUS mreže #TASA na izmenjavi na Fakulteti za logistiko v Celju

V okviru CEEPUS mreže #TASA smo med 2. in 7. julijem 2024 na fakulteti gostili skupino doktorskih študentov Geografske fakultete Univerze v Beogradu. 

Študente je sprejel koordinator mreže doc. ddr. Lazar Pavić, v uvodu pa jih pozdravila tudi prodekanica red. prof. dr. Rebeka Kovačič Lukman. 

Za študente smo pripravili bogat in raznolik program, ki je vključeval predavanja in oglede. Asist. Nena Orel Šanko je zanje izvedla predavanje z naslovom „Information and Computer Security“, doc. ddr. Lazar Pavić pa predavanje o uporabi programa SPSS za statistično obdelavo podatkov in predstavil pomen uporabe programa v raziskovalnem delu.

V okviru obiska Maribora jih je na Rektoratu Univerze v Mariboru sprejel pomočnik glavnega tajnika Mladen Kraljić. Ob obisku Botaničnega vrta smo organizirali tudi delavnico, ki jo je izvedla doc. dr. Tina Cvahte Ojsteršek o distribuciji kmetijskih proizvodov. Obiskali so tudi Univerzitetni kmetijski center Meranovo.

En dan obiska so študenti preživeli tudi na slovenskem primorju, v Kopru in Piranu.

Organizirali pa smo jim tudi obisk Rogaške Slatine in poučne turistične kmetije Pomona, kjer so spoznali primere dobre prakse razvoja ruralnega turizma v skladu s principi trajnosti.