Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Za nami je še ena uspešna mednarodna poletna šola

Na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru tradicionalno organiziramo mednarodno poletno šolo, ki je letos potekala že devetič.

Med 12. in 18. junijem 2022 smo na fakulteti gostili 26 udeležencev poletne šole iz 13 držav, ki prihajajo iz Poljske, Srbije, Severne Makedonije, Češke, Slovaške, Turčije, Kolumbije, Indonezije, Tunizije, Madžarske, Etiopije, Indije in Slovenije.

Za nami je izjemen teden in udeleženci poletne šole so domov odšli z novim znanjem in uspešno opravljenimi obveznostmi poletne šole. Navdušeni so nad Slovenijo, našim gostoljubljem, izvedbo poletne šole, predvsem pa veseli, da smo navezali stike, ki bodo trajali za življenje.

Osrednji predmet letošnje poletne šole so bili droni oz. njihova uporaba za dostave v zadnji milji. Udeleženci so pripravili odlične zaključne skupinske predstavitve in podali zanimive rešitve.

Pri dostavi v zadnji milji spremljamo porast rešitev, ki jih predstavljajo droni. Udeleženci so se seznanili tako z evropsko regulativo na področju poletov dronov kot tudi s konceptom U-space.

Letošnja poletna šole pa ne bi bila mogoča brez sodelovanja s partnerji Pošta Slovenije in podjetjem OneDrone, ki so nam omogočili vpogled v praktično uporabo dronov in možnosti avtonomne vožnje. Udeleženci pa so bili še posebej navdušeni nad možnostjo, da tudi sami poskusijo leteti z droni.