Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Vsakoletno Alumni srečanje je za nami

V petek, 12. aprila 2019, smo v prostorih partnerja ETRA d.o.o. organizirali vsakoletno druženje diplomant in diplomantov, ki so člani Alumni kluba Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru.

Letošnje srečanje pod naslovom “Logistika 4. 0 – mit ali realnost” je minil v znamenju tehnologij, ki spreminjajo logistično industrijo, predvsem robotika, ki svoje mesto dobiva v logistiki in oskrbovalnih verigah.

Gosti dr. Leon Žlajpah iz Instituta Jožef Stefan in mag. Matjaž Preložnik (ETRA d.o.o.) sta predstavila izzive robotike in kako so predvsem kolaborativni roboti že lansirani v praksi.

Udeležence je nagovoril dekan fakultete in predsednik kluba prof. dr. Bojan Rosi, ki je v svojem nagovoru poudaril, da vpeljava tehnologije ne predstavlja boja med človekom in strojem, temveč  kanal, preko katerega lahko dodatno razvijamo človeške potenciale. Prisotne sta nagovorila tudi prodekana izr. prof. dr. Matjaž Knez, ki je predstavil možnosti sodelovanja fakultete in poslovnega okolja ter izr. prof. dr. Borut Jereb, ki je predstavil tehnologije, ki bodo spreminjale logistiko.