Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Še en odličen študentski simpozij je za nami

V ponedeljek je v spletnem okolju Zoom potekal tradicionalni 10. mednarodni študentski simpozij “Logistics and International Business”.

Letošnji bi moral potekati v Vilni, Litva, a je tudi nam korona kriza onemogočila potovanje.

Kljub temu je bila izvedba simpozija odlična, predstavitve študentov in vabljenih predavateljev pa so  ponudila sveža razmišljanja o tem, kakšne posledice ima oz. bo imelo širjenje koronavirusne bolezni na upravljanje logistike, oskrbovalnih verig in mobilnosti.

Svoje izsledke raziskav so predstavili tudi študenti naše fakultete, pri čemer je potrebno poudariti, da so navdušili tako vsebinsko kot tudi z odličnimi in suverenimi predstavitvami v angleškem jeziku.

Fakulteto so zastopali:

  • Joži Močivnik in Niko Moraus: Impact of COVID-19 on supply chain managerial challenges and comparison with 2008 financial crisis
  • Izidor Škrbot: Impact of the Covid-19 pandemic on the food, textile and automotive industry
  • Sven Rošer: Bike sharing systems for reducing the number of cars in cities.

Kot tudi dva Erasmus+ študenta:

  • Martin Mudry: Industrial adaptation and mitigation on covid-19 and related supply chain disruptions
  • Buket Pirci: Eliminating the impact of unexpected risks in the world trade by providing a dynamic business model based on the covid’19 case.

Kot vabljeni predavatelj pa je doc. dr. Matevž Obrecht predaval na temo “Managing uncertainties will drive future supply chain reliability”.

Simpozij je v drugačnih razmerah doprinesel k razmisleku o razvoju logistike in verjamemo, da bomo prihodnje leto v živo poslušali o novih poslovnih modelih in načinu upravljanja logistike ter oskrbovalnih verig.