Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Predstavitev raziskovalnega članka na konferenci ISPIM v Talinu

Dekanica red. prof. dr. Maja Fošner se je udeležila ISPIM Innovation konference v estonskem Talinu, ki poteka med 9. in 12. junijem 2024.

Na konferenci je predstavila aktualen raziskovalni članek “Krožno gospodarstvo v praksi na visokošolskih zavodih: Primer iz Slovenije”, ki je nastal v soavtorstvu z red. prof. dr. Rebeko Kovačič Lukman in asist. Kristijanom Brglezom.

Raziskava izpostavlja vlogo visokošolskih zavodov pri spodbujanju krožnega gospodarstva in trajnostnega razvoja. Poudarja predvsem pomen razvoja kompetenc krožnega gospodarstva za zeleno preobrazbo, saj lahko izobraževalne ustanove bistveno prispevajo k pozitivnim spremembam.

Avtorji ugotavljajo, da mladi verjamejo v principe krožnega gospodarstva, vendar ne prejemajo zadostne podpore za aktivno sodelovanje in implementacijo teh principov. Formalno izobraževanje pogosto ne nudi dovolj praktičnega znanja, zato je potrebno povečati vključevanje praktičnih vsebin v učne programe.

Povzetek članka je dostopen tukaj: https://rb.gy/2g7r7g

Fakulteta za logistiko Univerze v Mariboru že vključuje krožno gospodarstvo v svoje učne programe ter aktivno prakticira krožne principe, kar je pomemben korak k trajnostnemu razvoju.