Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Ponosni na uspešno izvedbo 10. mednarodne poletne šole

Na Fakulteti za logistiko smo med 28. avgustom in 5. septembrom uspešno izvedli našo 10. Mednarodno poletno šolo. Letošnji program, pod naslovom “Sustainable Travel: Re-defining the World of Travel,” je navdušil vse udeležence in presegel naša pričakovanja na vseh ravneh.

Pestra mednarodna zasedba

Skupaj smo ustvarjali bogato in raznoliko izkušnjo z udeleženci iz osmih evropskih univerz in kar 14 različnih držav, vključno z Etiopijo, Grčijo, Hrvaško, Indijo, Srbijo, Iranom, Češko, Poljsko, Romunijo, Portugalsko, Angolo, Indonezijo, Slovaško in Slovenijo. Ta globalni zbor talentov je obogatil vse nas in povečal sinergijo v naših prizadevanjih za trajnostni razvoj.

Znanja, kompetence in povezovanje

Udeleženci so v okviru dveh predmetov – Sustainable Aspects of Travel in The Business Model of a Dispersed Hotel, pridobili dragocene kompetence in znanja. Prav tako so stkali nova poznanstva, ki bodo zagotovo trajala še dolgo časa.

Interaktivna predavanja in sodelovanje strokovnjakov

Izr. prof. dr. Andrej Lisec, doc. dr. Lazar Pavić, doc. dr. Tina Cvahte Ojsteršek in lekt. dr. Polona Vičič so našim udeležencevm ponudili inovativna in interaktivna predavanja, ki so spodbudila razprave in poglobljeno razumevanje. Veseli smo tudi sodelovanja s prof. dr. Majo Turnšek iz Fakultete za turizem Univerze v Mariboru in Marjanom Hribarjem, ki ima impresivno kariero na področju turizma in je bil med drugim direktor Protokolarnega objekta Brdo, generalni direktor za turizem in predsednik Slovenske turistične organizacije.

Tekmovanje v študijah primerov

Udeleženci so se v okviru tekmovanja v študijah primerov soočali s kompleksnimi izzivi trajnostnega razvoja. Začetni primer je predstavljal arhetip izjemno netrajnostno naravnanega turista, gospoda Klimka Netrajnostnika. Prvi del tekmovanja je zahteval uporabo marketinških orodij za prepričanje gospoda Netrajnostnika, da se odloči za trajnostno obliko turističnega produkta.

V drugem delu so se skupine spoprijele z izzivom trajnostne mobilnosti, kjer so morali najti najbolj trajnostne načine potovanja med različnimi slovenskimi destinacijami. Poleg tega so morale ekipe izbrati eno od destinacij, ki so bile avgusta najbolj prizadete s poplavami.

V tretjem in zadnjem delu so se udeleženci ukvarjali z ustanovitvijo poslovnega modela za razpršeni hotel, ki bi rešil težave zgoraj omenjenih krajev in prepričal gospoda Netrajnostnika.

Predstavitve vseh teamov so presegle pričakovanja strokovne komisije, ki je imela težko nalogo izbire zmagovalca.

Celostni pristop k trajnosti

Študenti so se v sklopu študijskih primerov in tekmovanj poglobili v kompleksne izzive trajnostnega razvoja in mobilnosti, kar je od njih zahtevalo interdisciplinarni pristop in inovativno razmišljanje.

Na Fakulteti za logistiko smo ponosni na vse dosežke, znanja in veščine, ki so jih študenti pridobili v toku te edinstvene izkušnje. Ob vsem tem pa smo izredno zadovoljni, da smo lahko nudili platformo za povezovanje in skupno rast.

V luči pozitivnih odzivov in izjemnih dosežkov smo ponosni, da smo gostili to čudovito mednarodno prireditev in se že veselimo naslednje izvedbe!

Doživite poletno šolo