Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Obvestilo tujim študentom – Dodatno pojasnilo

Spoštovane študentke in spoštovani študenti,

v nadaljevanju objavljamo posredovano informacijo glede vračanja tujih študentov v Slovenijo. V naslednjih dneh bomo imeli vse potrebne informacije glede izvedbe izpitov in vas bomo o tem tudi obvestili.

 

Verjamemo, da je za marsikoga čakanje na informacije mukotrpno, vendar vam zagotavljamo, da se vsi na fakulteti trudimo, da bo izvedba izpitnega obdobja karseda prijazna vsem.

Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost. V kolikor imate kakšna dodatna vprašanja, jih naslovite na referat za študentske zadeve.


 

Spoštovani tuji študenti!

 Prosimo, da upoštevate ukrepe v času preprečevanja širjenja koronavirusne bolezni COVID-19 in se ne vračate v Slovenijo, dokler le-ti veljajo.

Trenutno ne moremo zagotavljati karantene za večje število tujih študentov in Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in šport izjem ne bo dovoljevalo. Če se kljub priporočilom želite vrniti, skrbno preučite možnosti vaše celotne poti in pridobite zadnje informacije od veleposlaništva Republike Slovenije v vaši državi. Posebej vas opozarjamo, da študentski domovi niso primerni za karanteno.

Omogočamo vam, da vaše študijske obveznosti opravite na daljavo. Izpostavljamo tudi že predstavljeno možnost podaljšanja statusa študenta po 49. členu Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20 in 61/20), v kolikor ne boste mogli opraviti manjkajočih obveznosti do konca študijskega leta.

Po naših najboljših močeh vam nudimo podporo v teh težkih trenutkih in vam želimo zdravo in produktivno poletje.


DODATNO POJASNILO

V Odloku o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije (Uradni list RS, št. 76/20) so imenovani študenti in zaposleni v izobraževalnih in znanstvenoraziskovalnih inštitucijah, o čemer smo vas z včerajšnjim dopisom že seznanili.
Odlok določa izjeme pri izvajanju karantenskih ukrepov in pa dokazila, ki so potrebna za prestop meje. Študenti morajo predložiti potrdilo o vpisu na visokošolski zavod v tekočem študijskem letu, ali potrdilo visokošolskega zavoda, da študent opravlja določene študijske obveznosti v tekočem študijskem letu. Kot dokazila za zaposlene v vzgojno-izobraževalnem ali znanstvenoraziskovalnem procesu štejejo pogodbe o delu zavoda. Študenti in zaposleni na visokošolskem zavodu, ki prihajajo iz tretjih držav, morajo predložiti negativni izvid testa na SARS-CoV-2 (COVID-19), ki ni starejši od treh dni.
Vljudno vas prosimo, da študentom, ki se bodo na zaposlene v referatih za študentske in študijske zadeve obrnili za izdajo posebnih potrdil za opravljanje študijskih obveznosti v študijskem letu 2019/20, izdate takšna potrdila.
Kot smo vas že obvestili, obvestite študente in zaposlene, ki želijo pripotovati v Slovenijo, da pridobijo podatke o epidemiološki sliki in ukrepih vzdolž celotne poti. Ti podatki so na voljo na veleposlaništvih RS v njihovih državah ali pa na spletnih straneh.