Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Mednarodni študentski simpozij: zgodba o uspehu

Tradicionalni mednarodni študentski simpozij “Logistics & International Business” je letos doživel že dvanajsto izvedbo. Izvorna ideja o študentskem dogodku, ki bo omogočal povezovanje študentov logističnih in poslovnih ved ter jim omogočal, da predstavijo svoja raziskovalna dela, je nastala prav na Fakulteti za logistiko. Dogodek se uspešno seli po Evropi in ga v soorganizaciji z nami, organizirajo različne univerze in fakultete.

Letos so nas od 12. do 16. septembra 2022 gostili v poljskem Krakovu na Fakulteti za strojništvo Univerze v Krakovu. Gostitelji so se izkazali z izvedbo dogodka, študenti pa s svojimi prispevki.

Letošnji program je bil izjemno pester. Študenti so pripravili predstavitve svojih raziskav na temo letošnjega simpozija »Digital technologies for logistics and supply chain«, tematika pa je bila okrepljena tudi s predstavitvami vabljenih profesorjev in predstavnikov gospodarstva. Aktivno sta s predstavitvami sodelovala tudi izr. prof. dr. Matevž Obrecht in izr. prof. dr. Andrej Lisec.

Pestra pa je bila tudi udeležba, saj so se je udeležili študenti iz Slovenije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Slovaške, Litve, Češke, Madžarske, Indije in Poljske.

Organizatorji so udeležencem omogočili tudi uporabo Tram simulatorja, delavnico FlexSim ter organizirali ogled proizvodnega podjetja Nidec Motors and Actuators, ki proizvajajo avtomobilske motorje, ki povečujejo varnost in zagotavljajo dodano vrednost z izboljšanjem električnega delovanja in zmanjšanjem porabe energije avtomobilov.

Odlično pa je bilo poskrbljeno tudi za zabavnejši del simpozija, saj so organizirali poučno in zabavno »logistics city game« in ogled mesta s t. i. melex avtomobilom.

Zadnji dan simpozija so poleg podeljenih certifikatov, podelili tudi nagrade za posamezna področja, pri čemer so bili naši študenti še posebej uspešni.

Študenta Lazar Cvejić in Jovana Koldžić sta prejela nagrado za najboljšo predstavitev, del najhitrejše ekipe v »logistics city game« pa sta sestavljala tudi Miloš in Marko Miljković.

Za nami je torej še en uspešno izveden simpozij in veselimo se naslednjega, ki ga bo v Litvi organizirala Vilnius Gediminas Technical University (VILNIUS TECH).