Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Inovacijama v okviru projekta Robotool-1 bronasti priznanji

Šestega oktobra so na Regionalni gospodarski zbornici Celje podelili več priznanj najboljšim inovacijam celjske regije 2020. Inovaciji podjetja Etra d. o. o., ki sta nastali v okviru projekta Robotool-1, sta prejeli bronasti priznanji, v imenu inovatorjev pa ju je sprejela doc. dr. Brigita Gajšek.

Partnerji projekta Robotool-1, Novi procesi kognitivnih in fleksibilnih robotiziranih delovnih mest v orodjarstvu – Orodjarna 4.0, so: ETRA d. o. o., EMO-Orodjarna d. o. o., Univerza v Mariboru, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in Univerza v Mariboru, Fakulteta za logistiko.

Cilj projekta ROBOTOOL-1 je razviti tehnološko prebojen model pametne tovarne »Orodjarna 4.0«, s temeljem na konceptualnih zasnovah hibridnih tehnoloških scenarijev (človek-robot, obogatena resničnost, avtomatsko krmiljena vozila) za potrebe posameznih delovnih mest, kakor tudi scenarijev horizontalne in vertikalne integracije tehnoloških ter poslovnih procesov. Nagrajeni inovaciji sta “Vstavljanje sornikov s pametnimi očali” in “Mikrokovanje s kolaborativnim robotom”.

Vsem, ki so sodelovali na projektu, iskreno čestitamo.