Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Dekanica prof.dr. Maja Fošner je v sredo, 28. februarja 2024 izvedla predavanje v okviru NOO projekta z naslovom “Kompetence za trajnost – razvijanje področja izobraževanja v visokem šolstvu”.

Predstavila je njen multiplikatorski obisk dogodka 5. mednarodnega kongresa v kraju Sapporo na Japonskem s področja izobraževanja, ki je pomembno za razvoj družbe.

Predstavila je namen obiska ter članek, ki ga je napisala v soavtorstvu s prof. dr. Sonjo Mlaker Kač, asist. Matejo Čuček z naslovom “Practical qualification during Professional bachelor’s study: case study of Faculty of logistics University of Maribor Slovenia.” Osredotočila se je na predstavitev kompetenc logističnega sektorja in sodelovanja z gospodarstvom in poudarila implementacijo kompetenc na področju trajnosti in mobilnosti, pri čemer je izpostavila problematiko razmer na cestah, ki je pereča problematika v Sloveniji. Izpostavila je, da je izjemnega pomena mednarodnega sodelovanje in internacionalizacije, k čemer stremimo tako na Fakulteti za logistiko kot na Univerzi v Mariboru. Skozi takšna sodelovanja je mogoče stkati nova poznanstva ter pridobiti nove ideje glede aktualnih tematik kot je Družba 5.0.