Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Brucke in bruci, dobrodošli na FL UM!

dekan bojan rosi

Spoštovane brucke in spoštovani bruci,

prvo leto fakultete je hkrati razburljivo in polno izzivov. Še posebej, če dinamiko narekuje nova situacija, ki jo je povzročil COVID-19, ki spreminja tudi akademsko kulturo.

Marsikdo med nami si scenarija, v katerem smo se znašli, ni predstavljal niti v sanjah.

Z nastopom razglašene svetovne pandemije, se je marsikaj spremenilo. Predvsem logistika in oskrbovalne verige so se morale na novonastalo situacijo prilagoditi čez noč. Izzivi, s katerimi se soočamo ali soočajo v panogi pa se spreminjajo v nove priložnosti. Že sedaj smo priča nastajanju novih poslovnih modelov, krajšajo se prej samoumevne globalne oskrbovalne verige, večji poudarek se daje regionalnim rešitvam. Ne spreminjajo pa se globalne navade potrošnikov, ampak se še bolj kot v preteklosti poslužujemo spletnega nakupovanja, kar je še dodaten izziv za logistiko in t. i. dostavo v zadnji milji.  

Ste predstavniki generacije, ki bo vse te izzive spreminjala v priložnost. In ne zgolj v priložnosti, temveč v  ustvarjanje novih rešitev in sodobnih idej.


 

Kot dekan Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru vam obljubljam, da bo znanje, ki ga boste pridobili v predavalnicah (pa naj bodo te fizične ali na spletu), kakovostno in sodobno ter zadostno za uspešen prodor na trg dela. In vam hkrati zagotavljam, da vsi pedagogi te fakultete izpolnjujemo stroge habilitacijske pogoje, ki nam omogočajo opravljanje tega poklica. Smo strokovnjaki, ki vsak iz svojega področja raziskovanja prispevamo k razvoju interdisciplinarne znanstvene vede logistike.

Si bom pa vseeno dovolil malce grobih besed.

Mi bomo svoj del opravili kot je potrebno – to vam zagotavljam. Vi pa se zavedajte, da je konkurenca med vami močna in samo od vsakega od vas je odvisno, kako uspešni logisti boste po koncu študija. Sedaj ste na točki, ko ne pridobivate le znanja, temveč se oblikujete v zrele osebnosti. Zato bodite kritični presojevalci, ne jemljite vsako našo besedo in vsak naš stavek kot edino resnico. Če se z nečim ne strinjajte, to povejte – a z argumentom. Kritično razmišljanje in MOČ ARGUMENTA naj bosta vaše vodilo, saj bomo le tako lahko vsi skupaj doprinesli k razvoju logistike. Vi pa se boste oblikovali v samozavestne strokovnjake.

Študij je vaša odločitev in vaša odgovornost, zato pričnite s študentskim delom resno in zavzeto od današnjega dne dalje.

Seveda pa pri tem nikar ne pozabite, da so študentska leta lepa, polna razgibanega življenja, zato si svoj prosti čas dobro razporedite in ohranite dobro telesno in duhovno kondicijo za vse napore, ki jih prinašajo študentska leta.

 

Želim vam dober začetek študija, ugodno počutje v prostorih fakultete in uspešno delo.