Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Dogodki

Uporaba umetne inteligence v logističnih podjetjih

6. mar

V času, ko tehnologija oblikuje prihodnost vseh industrijskih sektorjev, bomo na fakulteti 6. marca 2024, ob 11. uri organizirali predavanje na temo “Uporaba umetne inteligence v logističnih podjetjih“. Dogodek bo osredotočen na raziskovanje in razpravljanje o vplivu umetne inteligence (AI) na preoblikovanje logistike, ter kako te inovacije vplivajo na prihodnji razvoj sektorja.

Predavanje bo združilo dva izjemna govornika, gostujiča strokovnjaka:

Mitja Trampuž, CREApro

Mitja Trampuž se že desetletja ukvarja z digitalno transformacijo poslovanja v različnih organizacijah. Eden prvih takih projektov je bil pionirsko uvajanje elektronskega bančništva v slovenske banke v devetdesetih letih. Deluje na področju zagotavljanja varnosti v informacijski tehnologiji doma in v mednarodnem prostoru. V zadnjih letih se posveča tudi pospeševanju uvajanja umetne inteligence v organizacije tako pri podpori poslovnih procesov kot pri nadgradnji samih proizvodov in storitev, prispeva pa tudi k razvoju, promociji in podpori širše uporabe umetne inteligence v gospodarstvu.

Je direktor podjetij CREAPLUS in CREAPRO, prvi predsednik pobude AI4SI – umetna inteligenca za Slovenijo, ki deluje v sklopu Združenja za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, ter glavni avtor Vodiča uvajanja umetne inteligence v podjetja, ki je izšel v slovenskem jeziku (COBISS.SI-ID 145798403, ISBN 978-961-6986-66-3).

dr. Franc Bračun, NLB

Franc Bračun je pomočnik uprave in glavna odgovorna oseba za podatke (ang. Chief Data Officer) v NLB d.d. z več kot 25-letnimi izkušnjami na področju bančništva, upravljanja podatkov, poslovne inteligence, umetne inteligence, strojnega učenja in napredne analitike. Trenutno je Franc odgovoren za mednarodno ekipo strokovnjakov za podatke in umetno inteligenco, ki delujejo v 6 različnih državah. Njegov glavni fokus je na področjih digitalne transformacije, upravljanja podatkov, monetizacije podatkov in napredne analitike. Franc je član izvršnega odbora ai4si, kjer je promotor uvajanja umetne inteligence v slovensko gospodarstvo in podjetja.

Leta 1993 diplomiral in leta 1996 magistriral iz elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani. Leta 2003 je doktoriral iz managementa informacijskih sistemov na Univerzi v Mariboru.

Oba strokovnjaka bosta s svojim poglobljenim znanjem in bogatimi izkušnjami predstavila najnovejše trende in raziskave na področju AI v logistiki. Njuna predstavitev bo osvetlila, kako umetna inteligenca ne samo spreminja obstoječe logistične procese, ampak tudi odpira nove poti za inovacije in izboljšave v industriji.

Ta dogodek je neprecenljiva priložnost za vse, ki se želijo podrobneje seznaniti z vplivom AI na logistiko in razumeti dinamično naravo te hitro rastoče industrije. Predavanje je odlična priložnost za študente, akademike, strokovnjake v industriji in vse, ki jih zanima prihodnost logistike in tehnološke inovacije.

Zaradi omejenega števila mest vabimo vse zainteresirane, da svojo udeležbo potrdijo čim prej.