Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Dogodki

NOO delavnica: 𝙀𝙐 𝙏𝙖𝙠𝙨𝙤𝙣𝙤𝙢𝙞𝙟𝙖.

23. nov

Spoštovani!

Na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru v okviru 𝘱𝘳𝘰𝘮𝘰𝘤𝘪𝘫𝘦 𝘻𝘦𝘭𝘦𝘯𝘦𝘨𝘢 𝘪𝘯 𝘥𝘪𝘨𝘪𝘵𝘢𝘭𝘯𝘦𝘨𝘢 𝘱𝘳𝘦𝘩𝘰𝘥𝘢 𝘌𝘜 organiziramo delavnice, ki podjetjem in organizacijam preko vseživljenjskega učenja omogočajo prilagajanje na nove izzive Trajnostnih in Digitaliziranih oskrbovalnih verig (𝘿𝙄𝙂𝙞𝙣𝙂𝙍𝙀𝙀𝙉).

𝗩𝗮𝗯𝗶𝗺𝗼 𝘃𝗮𝘀, 𝗱𝗮 𝘀𝗲 𝘂𝗱𝗲𝗹𝗲ž𝗶𝘁𝗲 𝗕𝗥𝗘𝗭𝗣𝗟𝗔Č𝗡𝗘 𝗱𝗲𝗹𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰𝗲.

*Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!

𝙀𝙐 𝙏𝙖𝙠𝙨𝙤𝙣𝙤𝙢𝙞𝙟𝙖.

ki jo bo izvedla dr. Tajda Potrč Obrecht, višja znanstvenica v delovni skupini za trajnostno gradnjo Tehnične univerze v Gradcu:

📅 v četrtek, 23. novembra 2023 od 10.00 do 12.00 ure, v predavalnici 102 na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru, Mariborska cesta 7, Celje.

V svojih raziskavah se dr. Tajda Potrč Obrecht osredotoča na razogljičenje stavbnega fonda EU in potencial krožnega gospodarstva materialov. Vključena je v različne projekte, kjer se presoja primernost evropskih instrumentov kot EU Taxonomy Adviser.

Na delavnici se boste seznanili s Taksonomijo EU, ki je osrednji klasifikacijski sistem znotraj trajnostne finančne strategije Evropske unije.
Taksonomija služi kot trden okvir za določanje okoljske trajnosti gospodarskih dejavnosti. Z določanjem jasnih meril za to, kaj je trajnostna dejavnost v okviru blažitve podnebnih sprememb, prilagajanja in drugih okoljskih ciljev, taksonomija EU spodbuja preglednost in odgovornost. Od podjetij zahteva, da razkrijejo svojo usklajenost s šestimi prioritetnimi cilji, kar vlagateljem in javnosti pomaga pri sprejemanju ozaveščenih odločitev o njihovih investicijah. S postopnim izvajanjem je taksonomija EU pomembno gonilo pri usmerjanju naložb v okoljsko trajnostne projekte, saj igra ključno vlogo v širšem poslanstvu EU za boj proti podnebnim spremembam in spodbujanje trajnosti s predvidnimi finančnimi vzpodbudami.

ZARADI OMEJENEGA ŠTEVILA MEST IN ORGANIZACIJE SO PRIJAVE MOŽNE DO PETKA 17.11.2023 PREKO POVEZAVE:

https://forms.office.com/e/eeP2pj25c2

Več informacij o NOO delavnicah, ki jih izvajamo na Fakulteti za logistiko Celje, Univerze v Mariboru na naši strani: http://digingreen.fl.um.si ali nas kontaktirajte po elektronski pošti na digingreen.fl@um.si

Vljudno vabljeni!