Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Dogodki

Delavnica: Podatkovni centri kot kritična infrastruktura informacijskih sistemov

21. nov

V današnjem digitalnem svetu so podatkovni centri ključni za vzdrževanje informacijskih sistemov podjetij in ustanov. Kot kritična infrastruktura, morajo biti ti centri ne le tehnološko napredni, ampak tudi zanesljivi in varni. Na delavnici, ki jo organiziramo, bomo raziskali različne aspekte podatkovnih centrov, od njihove arhitekture in vrst do načinov zagotavljanja zanesljivosti in varnosti.

Kdaj: 21. november 2023, ob 11. uri
Kje: P 1015

Glavne Teme:

  • Arhitektura in definicija podatkovnih centrov.
  • Različne vrste in velikosti podatkovnih centrov.
  • Mednarodni standardi za podatkovne centre.
  • Sistemi napajanja, hlajenja in podatkovno omrežje.
  • Strategije za doseganje visoke učinkovitosti.

O predavatelju:
Branko Jovanović je bil leta 1998 soustanovitelj podjetja ADVANT d.o.o. iz Ljubljane, katero danes velja za eno vodilnih slovenskih podjetij na področju infrastrukture podatkovnih centrov. V zadnjih 20 letih je za večja slovenska podjetja in državne ustanove vodil številne projekte načrtovanja in izgradnje podatkovnih centrov. Je tudi predsednik sekcije za IT infrastrukturo in podatkovne centre (SITIP) v okviru Združenja za informatiko in telekomunikacije pri GZS.
Znanje in izkušnje prenaša s predavanji na različnih strokovnih konferencah, posvečenih tej temi. Bil je tudi avtor in predavatelj prvega izobraževanja na temo “Projektiranje infrastrukture sodobnih računskih centrov” za pooblaščene inženirje pri Inženirski zbornici Slovenije.
Končal je študij računalništva in informatike na Moskovskem inštitutu za energetiko, kjer si je leta 1995 pridobil diplomo doktorja znanosti s področja računalništva in informatike.