Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Dogodki

Prijava za vpis v višji letnik (po merilih za prehode)

1. sep
16. sep

V četrtek, 1. septembra 2022, se na Univerzi v Mariboru odpirajo prijavni roki za vpis v višji letnik, vzporedni študij in študij diplomantov. Prijavo in vsa zahtevana dokazila kandidati/-ke oddajo preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ do vključno petka, 16. septembra 2022.


Prehod je mogoč, če kandidat izpolnjuje naslednje pogoje:

  • izpolnjuje pogoje za vpis v prvi letnik visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje Gospodarska in tehniška logistika,
  • prehaja s študijskega programa, ki ob zaključku študija zagotavlja pridobitev primerljivih kompetenc oziroma učnih izidov,
  • se mu pri prehodu prizna vsaj polovica obveznosti po Evropskem prenosnem kreditnem sistemu (v nadaljevanju ECTS) iz prvega študijskega programa, ki se nanašajo na obvezne predmete drugega študijskega programa.

Kandidati se po Merilih za prehode med študijski programi lahko vpišejo:

  • v drugi ali višji letnik visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje Gospodarska in tehniška logistika, kadar gre za prehajanje izobraževanja po prvem študijskem programu in nadaljevanje študija po tem študijskem programu iste stopnje
  • v drugi letnik tega programa, kadar gre za vpis v višješolskega diplomanta z naslednjih področij: transportne storitve, tehnika, informacijske in komunikacijske tehnologije, naravoslovje, ekonomija, varovanje.

Prijave kandidatov in obseg priznanih študijskih obveznosti v visokošolskem strokovnem študijskem programu 1. stopnje Gospodarska in tehniška logistika bo obravanavala Komisija za študijske zadeve Fakultete za logisitko.

Če bo kandidatu v postopku priznavanja ob prehodu priznanih vsaj toliko ECTS kreditnih točk, da bo izpolnjeval pogoje za vpis v višji letnik visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje Gospodarska in tehniška logistika, se kandidatu odobri vpis v višji letnik  visokošolskega strokovnega študijskega programa 1. stopnje Gospodarska in tehniška logistika.

Vpisna mesta

Redni Izredni
Gospodarska in tehniška logistika VS 20* 30*

*Število mest za 2. in 3. letnik skupaj.


Več informacij najdete na: Prijava za vpis v višji letnik, vzporedni študij in študij diplomantov (um.si)