Fakulteta za logistiko, Celje - Mariborska cesta 7       |     info.fl@um.si      |     03 428 53 00

Iskanje po straneh Fakultete za logistiko
EN

Novice

Mednarodna konferenca – Jahorinski poslovni forum 2024

V okviru projekta CEEPUS  in DigInGreen smo se na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru med 13. in 16. majem 2024 udeležili Jahorinskega poslovnega foruma 2024, ki se je odvijal na Jahorini in Ekonomsko poslovni fakulteti Pale.

Na konferenci smo udeleženci spoznavali nove trende krožnega gospodarstva, ki se osredotoča predvsem na zmanjševanje odpadkov s tem, da jih ponovno uporabimo. Ponovna uporaba namreč ponuja možnosti za inovacije, ki bodo vplivale oziroma pripomogle k zmanjšanju negativnih vplivov na okolje.  Udeleženci smo imeli krasno priložnost za medsebojnoizmenjavo izkušenj in dobrih praks ter širjenja pogleda in znanja o krožnem gospodarstvu.

 

V okviru mednarodne konference – Jahorinski Poslovni Forum 2024 smo opravili predstavitve člankov, in sicer:

  • DigInGreen koncept izobraževalnih delavnic v managementu logistike in oskrbovalnih verig; avtorice Bojane Slomšek Šlamberger
  • Študent Nik Pušnik Bakšič s soavtorji je predstavil tematiko: Percepcija poslovnega bontona v slovenskih podjetjih
  • Mateja Čuček s soavtorji je predstavila članek Percepcija trajnostnih kompetenc v logistiki in oskrbovalnih verigah
  • Temo digitalizacije in uvajanje brezpapirnega poslovanja na Univerzi v Mariboru, kar bo bistevno doprineslo k zmanjšanju ogljičnega odtisa, porabe materialov, časa in razbremenitvi zaposlenih je govorila Mateja Lešnik s soavtorico.