SVET PRIHODNOSTI

.

Na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru spodbujamo študente k vključevanju v znanstveno-raziskovalno delo. Prav tako pa posebno pozornost namenjamo študijskim ERASMUS+ izmenjavam, saj so mednarodne izkušnje, ki jih s tem pridobite, neprecenljive.

ERASMUS +

Zakaj na Erasmus+ izmenjavo?

Zakaj na Erasmus?

Erasmus je najboljša šola. Seveda ne govorim o šoli kot instituciji, ampak življenjskih izkušnjah. Je neprecenljiva izkušnja, ki vam bo ostala za vedno v spominu. Gre za edinstven način izobraževanja, ki ga, razen v študijskih letih, ne boste imeli več priložnosti izkusiti. Na zabaven in praktičen način spoznate najrazličnejše ljudi širom sveta iz najrazličnejših kultur. S študijem v tujini si razširite obzorje in pogled na svet. V času bivanja v tujini se ustvari nova dimenzija, nov svet. Tamkajšnje življenje postane rutina še preden se zaveš. Za Erasmus študente je zmeraj dobro poskrbljeno. S pomočjo organiziranih dogodkov, ki jih je res veliko, se začnejo krepiti vezi med ostalimi študenti. Sploh se ne boste zavedali kdaj in kako in že boste najboljši prijatelji z ljudmi z vseh koncev sveta. Razvili boste enake medsebojne odnose, kot ste jih z dolgoletnimi domačimi prijatelji. Skupaj se boste zabavali, šalili, družili, potovali ipd. Skozi zabavo boste spoznali različne kulture in stereotipe. Nekateri stereotipi se ovržejo, spet drugi potrdijo. Bivanje v tujini vam predstavlja odskočno desko za odkrivanje novih krajev in odpira mnoge možnosti potovanj. Na potovanjih skupaj z Erasmus prijatelji doživite marsikatero izkušnjo, ki je ne boste nikoli pozabili.
Nekajmesečna odsotnost od doma vam pomaga pri osebnostni rasti in samostojnosti. Naučite se skrbeti zase in se znajti v določenih situacijah, kar vam bo pomagalo v nadaljnjem življenju. Eden izmed večjih strahov študentov je jezik. Naj vas ne bo strah spregovoriti, med drugim je namen Erasmus programa izpopolnjevanje tujega jezika. Naj vas potolažim, noben ne govori tujega jezika brez napake.
Na svetu ni dovolj besed, niti časa in prostora, da bi lahko izlil svoje občutke in vam približal celotno izkušnjo. Zato vam polagam na srce, opogumite se in se odpravite na izmenjavo. Takšnih priložnosti v življenju ne bo več veliko, izkoristite dokler še lahko. Ničesar vas ne sme biti strah. Vse ovire boste z lahkoto premagali in vrnili se boste z neprecenljivo izkušnjo. Iz Erasmusa boste s seboj prinesli samo pozitivne stvari. Vaš pogum bo zares bogato poplačan. Garantiram vam, ne bo vam žal!

Projektno delo

Študente vključujemo v projektno delo, kjer imajo možnost sodelovanja z realnim poslovnim okoljem in se lotevajo izzivov, s katerimi se ti srečajo.

Predvsem javni projekti Po kreativni poti in Študentsi inovativni projetki potekajo kot dopolnitev rednega učnega procesa, študenti pa imajo možnost razvoja inovativnosti, kreativnega razmišljanja ter druge kompetence, ki vam bodo omogočile lažji prehod iz izobraževanja v zaposlitev.

Mednarodni dogodki

Študente spodbujamo k udeležbi na mednarodnih dogodkih kot je študentski simpozij, kjer imajo možnost predstaviti svoj prispevek, ki je nastal v okviru predavanj ali projektnega dela.

Kot fakulteta organiziramo mednarodno konferenco Logistika & trajnosti transport ter vsako leto mednarodno poletno šolo. Kot soorganizator pa sodelujemo pri študentskem simpoziju.

Seveda pa študente spodbujamo k udeležbi na ostalih mednarodnih dogodkih, ki jih ponavadi tudi v celoti financiramo oz. ga financira Študentski svet fakultete.