ZAKAJ NA FAKULTETO ZA LOGISTIKO?

Kdo lahko to pove bolje kot študenti?

Logistika je široka veda

Še vedno ne veš kaj je logistika? Je mnogo več kot le prevozništvo in tovornjaki. Sega dlje od palet in skladišč. Je široka veda, s pestrim naborom najrazličnejših vsebin, ki jih na naši fakulteti lahko spoznaš na zanimiv in zabaven način. Tudi obvezne in malo manj privlačne predmete, kot sta matematika in statistika, znajo profesorji predstaviti na inovativen način, razumljiv vsakomur. Na FL UM nisi le številka, ampak si deležen stoodstotne pozornosti vsakega profesorja. Ne razumeš snovi? Ni problema! Bi rad izvedel več od svojih sošolcev? Še manjši problem! Si želiš odkrivanja nečesa novega? Pokaži voljo in interes ter se pridruži profesorjem pri raziskovanju, pisanju člankov ter z ekipo obišči najrazličnejše domače in mednarodne konference in srečanja! Na Fakulteti za logistiko ti ni omogočena le izobrazba o eni izmed najhitreje rastočih ved trenutnega časa, ampak se ti ponuja paleta najrazličnejših možnosti za razvoj tvoje kariere. Ne glede na to ali si bolj tehnični tip, ali pa si želiš usmeritve v akademske vode. Pridruži se nam in skupaj z nami oblikuj prihodnost.
Špela Kovše-

Logistika je sedanjost in prihodnost

Za izbiro Fakultete za logistiko sem se v prvi vrsti odločil zaradi dejstva, da je logistika sedanjost in prihodnost, brez katere ne gre in sektor logistike se vsakodnevno razvija po vsem svetu, kar nam daje ogromno priložnosti za zaposlitev in mednarodno sodelovanje. Mednarodno sodelovanje omogoča že sama fakulteta preko programa Erasmus+ in možnosti opravljanja prakse v tujini, vsi predmeti in moduli pa so usmerjeni k spodbujanju študentov k mednarodnemu sodelovanju in samostojnemu raziskovanju na številnih področjih logistike. Močan dejavnik, ki me je pritegnil je tudi možnost projektnega dela, dela v laboratorijih in znanstvenoraziskovalnega dela, s katerim pridobimo ogromno uporabnih delovnih izkušenj, prijateljev, obenem pa se lahko udeležimo in aktivno sodelujemo na številnih konferencah v tujini in pri nas. Če imaš rad raziskovanje, razgibanost, mednarodno sodelovanje in dobro zaposlitev je študij logistike pravi zate!
Vasja Omahne-

Znanje logistike pride prav tudi v vsakdanjem življenju

Na to fakulteto sem se vpisala zaradi več pozitivnih stvari in sicer všeč mi je v prvi vrsti smer, saj skozi predavanja in vaje pridobiš zelo veliko uporabnega znanja, z znanjem logistike pa si lahko marsikdaj prilagodimo in pomagamo najti rešitev za kakšne težave. Z logistiko se srečujemo vsakodnevno kot posamezniki, seveda pa tudi podjetja, za katera je nujno pomembno da imajo zaposlene dobre logiste. Zaradi tega je stopnja zaposljivosti, po končanem šolanju, visoka. Študij je fleksibilen, to pomeni da imamo poleg klasičnih predavanj tudi e-predavanja, e-vaje, ki jih naredimo doma in nato oddamo v spletno učilnico. Naši študijski programi so kot odlični prepoznani s strani evropskih in ameriških presojevalcev. Imamo tudi dve mednarodni akreditaciji. Všeč mi je, ker je fakulteta sodobno opremljena, kar veliko pripomore k bolj kvalitetnemu šolanju. Veliko pa je tudi povezanosti in dobro okolje zaradi pozitivnih ljudi, ki obiskujejo fakulteto. Med seboj si pomagamo (tutorstvo), kar je zelo pomembno.
Petra Urbanc-

Logistika je »živa«

Za vpis na Fakulteto za logistiko me je pritegnila interdisciplinarnost področja. Ne gre za monotono in enostransko vedo. Logistika je zelo široka pojem, zato se lahko vsak posameznik usmeri v področje, ki ga zanima. Logistika je »živa«, iz dneva v dan prihajajo novosti in inovacije, ki dvigajo raven logistike, kar jo dela še toliko bolj zanimivo. Še eden izmed ključnih dejavnikov, ki je vplival na mojo odločitev študija je mednarodno poslovanje, saj se logistika odvija na globalni ravni. Za vsakim predmetom, ki ga vsakodnevno uporabljamo, stoji logistika. Vsako podjetje se sooča z logistiko, kar priča o številnih možnostih zaposlitve. Logistika je prihodnost. Na Fakulteti za logistiko se lahko udeležite številnih projektov, pri katerih dobite praktične in delovne izkušnje, ki vam služijo kot referenca v prihodnje in povečajo možnosti zaposlitve. Fakulteta je zelo aktivna tudi na mednarodnem področju. S številnimi sporazumi s tujimi univerzami, se vam ponuja možnost študija ali praktičnega usposabljana v tuji državi. Če te zanima mednarodno delovanje, širok spekter dejavnosti, izzivi in svetla prihodnost, potem je Fakulteta za logistiko zate prava izbira.
Gregor Bratina-

S študijem logistike pridobiš obširna znanja o logistiki

Za študij na Fakulteti za logistiko sem se odločila, ker logistika pokriva številna področja ter zajema številna znanja, ki jih pridobiš tekom študija. Prednost študija je, da na samem začetku študija pridobiš obširna znanja o logistiki, da se potem lažje usmeriš v področja, ki te zanimajo. Študij je zelo razgiban, vključuje predavanja, vaje, delo od doma ter številne oglede institucij, kjer lahko pridobiš vpogled v realno delovno okolje bodočega logista. Poleg samega študija, Fakulteta za logistiko ponuja številne možnosti nadgradnje znanja. Študentje se lahko vključujemo v različne projekte, raziskovalne naloge ter imamo možnost študija v tujini.
Barbara Gradišnik-

Fakulteta za logistiko je edina in prva fakulteta posvečena logistiki

Za študij na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru sem se odločil zaradi zelo širokega pomena logistike in posledično veliko možnosti zaposlitve. Logistika je prisotna na vseh področjih, z njo se srečujemo vsakodnevno prav vsi. Fakulteta za logistiko je edina in prva fakulteta, ki je posvečena logistiki in ima povezave z velikim številom logističnih podjetij, kar je zelo koristno za študente, tako za opravljanje prakse, kot tudi za kasnejšo zaposlitev. Na Fakulteti za logistiko je študij zanimiv in sodoben, srečujemo se z realnimi problemi znotraj logističnih aktivnosti in jih tudi rešujemo, spoznavamo dobre prakse logističnih podjetij in izobraževalnih ustanov iz tujine. Fakulteta velikokrat organizirana gostujoča predavanja, kjer nam strokovnjaki iz področja logistike predstavljajo realne probleme s katerimi se srečujejo in tudi novosti, ki jih uvajajo. Dijakom, ki si želijo sodobnega študija in spoznavanja zanimivih znanj bi toplo priporočal vpis na našo Fakulteto.
Samo Kumperščak-

Če se ne bojite izzivov, se odločite za študij logistike

Moja odločitev, zakaj se vpisati na Fakulteto za logistiko je bila odločena takoj, ko sem zaključila šolanje v Ljubljani, smer Logistični tehnik. Pred samim šolanjem nisem vedela, da logistika kot neka smer šolanja sploh obstaja, ko pa sem preko šolanja spoznavala koliko logistika je in kaj vse pomeni ter kaj vse vsebuje, sem se zavedala, da je sam začetek vsega okoli nas že zelo odvisen od same logistike. Študirati na Fakulteti za logistiko v Celju je izredno zanimivo, študijski program je zelo dobro zasnovan, ki pa ga še bolje izvedejo vsi profesorji, ki delajo in predavajo s srci. Predavanja so zelo domače narave, kar pomeni, da se v sama razmišljanje vključujejo tudi študenti – razpravlja se o vseh novostih in možnih izboljšavah in tako včasih minejo predavanja kot bi mignil ter še s kakšno novo idejo za konec. Študiranje na Fakulteti za logistiko v Celju priporočam vsakemu, ki želi imeti službo, ki jo lahko opravlja doma ali pa po svetu. Vsi, ki želite dobro prihodnost in nočete imeti non-stop istega dela in se ne bojite imeti vsak dan takšnih in drugačnih izzivov.
Maja Slapar-

Logistika je mnogo več kot le planiranje transporta

Kaj je logistika? Prvi najpogostejši odgovor, ki ga boš dobil je planiranje poti in časov voženj tovornjakov. A logistika je mnogo več kot le planiranje voženj, več kot samo transport na splošno, temveč ključni element ali bolje rečeno ključni del mnogo večje verige, katera se imenuje oskrbovalna veriga. Logistika tako ne zajema le del te verige, temveč poskrbi da vsi deli verige delujejo v harmoniji, ter da je prenos informacij, materiala in finančnih virov čimbolj gladek in nemoten. Ko pogledamo malo bolj podrobno, hitro ugotovimo da današnje delovanje gospodarstva, ne bi bilo tako gladko, če ne bi bilo logistike, katera podpira in usklajuje delovanje ostalih panog. Tako je logistika za bodoče študente odlična izbira, katera omogoča seznanitev z znanjem s področja delovanja različnih organizacij, kar omogoča usmeritev na poljubno tematiko, katera bi zanimala študente. Fakulteta za logistiko tako omogoča pridobitev širokega spektra znanj, kot tudi sodelovanja na mednarodni ravni, kot so različne mednarodne izmenjave, Erasmus študij, študentskih konferencah, kjer želi postati v naslednjih letih še bolj dejavna. Če te torej mika spoznati nova znanja, se udejstvovati na izmenjavah v tujini ali konferencah, potem je Fakulteta za logistiko ta prava izbira.
Kristijan Brglez-