KAJ DELA LOGIST?

.

Logistika zajema širok spekter dejavnosti, zato od zaposlenih zahteva veliko fleksibilnosti, usmerjenost na hitro reševanje problemov, sposobnost usklajevanje delovnih procesov in uporabe sodobnih tehnologij in informacijskih sistemov v logistiki in oskrbovalnih verigah, sposobnost napovedovanja trendov in analiziranja veliko podatkovnih baz. V logistiki je, zaradi vpetosti v različna okolja, nujno poslovanje oblikovati družbeno odgovorno in trajnostno usmerjeno. Ker je kot storitveno naravnana dejavnost poleg vsega naštetega neločljivo povezana s sodelovanjem in ljudmi, je pomembna tudi dobra strateška usmerjenost, dobra komunikacija in vodstvene spretnosti.

Na Fakulteti za logistiko smo ponosni, da naši diplomanti soustvarjajo logistiko danes in jutri, s tem ko zasedajo vodilna in vodstvena delovna mesta v pomembnih slovenskih logističnih organizacijah ali oddelkih. 

Več o poklicih naših diplomantih, si lahko preberete v intervjujih:

“Tekmovalnost, vztrajnost in borbenost so vodile do ustanovitve podjetja” (Aleš Kujovec) 

“Kariero sva si ustvarila v GoOptiju (Andraž Vrabič in Katja Baškovič)

Podjetje Petrol d. d. do novih kadrov tudi s pomočjo Fakultete za logistiko (David Bezovnik in Žan Polc)

“Mladi logisti morate biti korajžni” (Miran Sečki)

“Alpinistične odprave v Himalajo med logistično najbolj zahtevnimi” (Luka Lindič)

Za vpis na Fakulteto za logistiko sem se odločil zaradi dveh razlogov, širine in možnosti zaposlitve, ki jo izobrazba prinaša, ter fleksibilnosti.

Preberi več

Ko sem se po gimnaziji odločala za študij, nisem bila prepričana, kam naj se vpišem. Želela sem se preizkusiti na različnih področjih.

Preberi več

Prvi mesec smo hodili na predavanja, se spoznavali, začeli žurat, z glavoboli obiskovali predavanja, včasih smo šli raje na kavo ali pivo.

Preberi več

Že od nekdaj me privlači »akcija«. V logistiki se vedno znova srečujemo z novimi trendi, inovacijami, spremembami na globalni ravni.

Preberi več

Zaposljivost diplomantov

Na Fakulteti za logistiko Univerze v Mariboru se zavedamo pomena zaposljivosti naših diplomantov. Podatke o zaposljivosti redno analiziramo, hkrati pa potrebo po diplomiranih inženirjih logistike in njihove kompetence preverjamo na trgu.

In kar je najpomembneje, pohvalimo se lahko z izjemno zaposljivostjo naših diplomantov, ki je kar 97, 73 % (do 25. januarja 2022 je diplomiralo 1716 študentov in le 39 med njimi jih trenutno išče zaposlitev po podatkih Zavoda RS za zaposlovanje)

Pri tem naj poudarimo še, da kar 69 % svetovnih zaposlovalcev priča o pomanjkanju usposobljenih zaposlenih za zasedbo delovnih mest (raziskava Manpower).

  • Število diplomantov
  • Iskalci zaposlitve - prijavljeni na Zavodu RS za zaposlovanje