Aktualno

Bili smo na 8. mednarodnem študentskem simpoziju v Izmirju

IMG_6364

V turškem Izmirju je od 5. do 9. novembra 2018, potekal že 8. mednarodni študentski simpozij, ki so se ga udeležili predstavniki iz šestih držav. Letos so ga gostili na Yasar univerzi.

Udeležili smo se ga tudi predstavniki Fakultete za logistiko in študenti, ki so v programsko polnih štirih dneh odlično predstavili svoje prispevke, ki so jih pripravili bodisi v okviru projektov ali predavanj.

Ideja o simpoziju je nastala pred devetimi leti pri nas, zato je v uvodnem dnevu prisotne nagovoril tudi dekan prof. dr. Bojan Rosi. Svoja vabljena predavanja sta imela tudi prof. dr. Maja Fošner, ki je predstavila Erasmus+ projekt Modern logistics learning: certified module on master study level kot tudi fakulteto in naše študijske programe ter izr. prof. dr. Tomaž Kramberger, ki je predaval o prihodnosti logistike in oskrbovalnih verig.

S svojimi vsebinsko odličnimi prispevki in suverenimi nastopi so navdušili študenti Kristinka Balažinec, Špela Kovše, Gregor Bratina, Luka Herman, Žiga Korent, Samo Kumperščak, Marcel Labaš, Luka Miletić in Vasja Omahne.

Četrti dan simpozija je potekala tudi logistična igra, v kateri je Team Adriatic (Kristinka Balažinec, Špela Kovše, Žiga Korent, Marcel Labaš in Vasja Omahne) osvojili odlično tretje mesto.

V odlični organizaciji Yasar univerze smo imeli priložnosti spoznati tudi tri delovna okolja: Vestel, Bosch in Özgörkey, proizvajalec zmrznjene hrane, kjer ima latnik podjetja tudi ljubiteljski, a osupljiv muzej starodobnikov.

V okviru simpozija smo si ogledali tudi Effes, antično grško mesto.

 

Za nami je tako še en odličen simpozij. In se veselimo devetega, ki bo potekal v češkem Zlinu.

Ostale novice