Arhiv

Doc. dr. Matjaž Knez sodeloval pri nastanku knjige “Električna vozila: obeti in izzivi”

IMG_1024

Predavatelj na Fakulteti za logistiko doc. dr. Matjaž Knez je pred kratkim z ekipo profesorjev s celega sveta in pod urednikovanjem prof. dr. Tariqa Munnuerja sodeloval pri pisanju knjige “Električna vozila: Obeti in izzivi”. Knjiga je izšla pri založniški hiši Elsevier, doc. dr. Matjaž Knez pa je prispeval samostojno poglavje z naslovom: “Trajnostni promet, politike za promocijo električnih vozil in dejavniki, ki vplivajo na odločitve o nakupu električnih vozil: Primer Slovenije”. V nastajanju je tudi že nova knjiga, kjer bo doc. dr. Matjaž Knez sodeloval kot urednik knjige.

Knjiga obravnava novejše metodologije in tehnološke napredke na področju električnih vozil ter integracijo električnih vozil v okolju pametnega omrežja, ki celovito pokrivajo osnove, teorijo in oblikovanje, nedavni razvoj in tehnična vprašanja, povezana z električnimi vozili.

Glede na perspektive, izzive in politični status posameznih regij in uvajanja vozil ter svetovne študije primerov, lahko ta knjiga pomaga akademikom in raziskovalcem pri njihovem delu, na vseh tehničnih in trajnostnih prometnih področjih.

Ključni poudarki knjige:

  • predstavlja sistematično in integrirano sklicevanje na bistvo teorije in oblikovanja tehnologij električnih vozil;
  • zagotavlja celovit pogled na raziskave in razvoj, ki so vključene v uporabo tehnologij električnih vozil;
  • vključuje globalne študije primerov iz vodilnih EV regij, vključno z nordijskimi in evropskimi državami, Kitajsko in Indijo;

 

Knjiga je dosegljiva na: https://www.elsevier.com/books/electric-vehicles-prospects-and-challenges/muneer/978-0-12-803021-9

Ostale novice