Arhiv

Fakulteta za logistiko partner programa Social Impact Award

SIA 3

Fakulteta za logistiko UM se je letos kot partner pridružila programu Social Impact Award (SIA). Program se tokrat prvič izvaja tudi v Sloveniji, ki se je s tem pridružila SIA skupnosti osemnajstih držav v Evropi in širši regiji.

Program je usmerjen predvsem na dijake in dijakinje srednjih šol in gimnazij, saj organizatorji programa verjamejo, da obstaja potreba po vključevanju v aktivnosti podjetništva z družbenim učinkom že zelo zgodaj, ko se mladi kot osebe šele razvijajo, ter so še bolj odprti za alternativne pristope k podjetništvu.

V soboto, 30. septembra 2017, je na delavnicah Social Impact Award beta, ki so se odvijale na Gimnaziji Center Celje, sodeloval doc. dr. Matjaž Knez.
Kot gostujoči strokovnjak iz prakse, je dijakom predstavil kakšna bo mobilnost v bližnji prihodnosti, kako se spreminjajo poslovni modeli povezani z mobilnostjo in kje so niše, ki se spreminjajo v poslovne priložnosti. Dijaki so spoznali tudi fakultetni električni avto Renault Twizzy.

V letu 2018 se program v Sloveniji nadaljuje. Organizatorji nameravajo svoje delovanje razširiti v polno, malce bolj intenzivno SIA izkušnjo, ki bo namenjena prav vsem mladim, tako šolajočim se, kot tudi tistim, ki že vstopajo na trg delovne sile in tukaj bo Fakulteta za logistiko sodelovala, skupaj s študenti.

Ostale novice