Arhiv

GLS Slovenija na delovnem mestu direktorja prodaje zaposlila našega diplomanta

prikazna
Rok Izlakar, diplomant univerzitetnega študijskega programa, je direktor prodaje v podjetju GLS Slovenija. Slednje je logistično podjetje, ki se ukvarja s paketno distribucijo, torej za prevzem, sortiranje in dostavo paketov. Podjetje ima zaposlenih že več kot 50 ljudi in sodeluje z več kot 150-imi poslovnimi partnerji, ki skrbijo za samo distribucijo.
Pakete prevzemajo v pozno popoldanskih urah, nato pa jih preko lokalnih poslovnih enot v večernih urah pripeljejo  v glavno centralno skladišče v Ljubljani, kjer se vrši sortiranje. Ponoči se redne linije odpravijo iz glavnega centralnega skladišča nazaj do lokalnih poslovnih enot, kjer kurirji razdelijo pakete po posameznih dostavnih točkah. Dostava se vrši v dopoldanskem času.

GLS Slovenija si prizadeva, da je na trgu konkurenčno, zato opravijo dostavo paketov v roku 24 ur oziroma vedno naslednji delovni dan. Specializirali so se tudi za B2C segment, se pravi za podjetja, ki potrebujejo dostavo končnim kupcem. Razvili so pomembne dodatne storitve kot sta klic in SMS pred dostavo, Fleksibilna storitev, ki omogoča prejemniku paketa, da prevzame paket na več kot 5 različnih načinov. Bili so tudi prvi na slovenskem trgu, ki so fizičnim strankam ponudili možnost prevzema paketov 24h/dan v njihovih Paketomatih. Trenutno je le teh preko 50, njihov cilj pa je dodatna razširitev mreže.

GLS je v rasti in glede na trend držav iz Zahodne Evrope, imajo še veliko prostora za izboljšave in rast. V podjetju vedno iščejo najboljše kadre, tudi s področja logistike.

Ostale novice