Arhiv

Predstavniki fakultete med ustanovnimi člani Mednarodnega znanstvenega logističnega združenja

Plzen_simpozij

Na 6. simpoziju “Joining Forces in Science and Research”, so predstavili novo ustanovljeno mednarodno združenje International Scientific Logistics Association (ISLA).

Ustanovitelji društva so štiri članice Univerze v Mariboru: Fakulteta za logistiko, Fakulteta za strojništvo, Fakulteta za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter Fakulteta za energetiko, Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo Univerze v Beogradu, dve članici Univerze v Zagrebu: Fakulteta za strojništvo in ladjedelstvo ter  Fakulteta za promet,  oddelek logistike Fakultete za ekonomske znanosti varšavske univerze.

Predstavniki fakultete prof. dr. Bojan Rosi, prof. dr. Iztok Potrč, prof. dr. Tone Lerher in izr. prof. dr. Tomaž Kramberger so ustanovni člani združenja. Prof. dr. Tone Lerher pa je postal tudi glavni tajnik.

Cilj združenja je povezovanje in promocija logistike kot znanstvene discipline. Skrbeli bodo za prijavljanje na skupne razpise, ustanavljanje raziskovalnih skupin in skupnih konferenc ter pripravljali predloge za gospodarstvo.

Ostale novice